Doar o zecime din carnea de porc provine din România. Specialiștii prognozează majorări de prețuri – cât vom fi nevoiți să cheltuim de sărbători.

Moderator
1 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Importurile de carne de porc în România

România continuă să importe cantități semnificative de carne de porc, în ciuda existenței a sute de ferme locale. Conform datelor, doar 10% din carnea de porc disponibilă în magazine provine din producția internă, restul fiind importat în principal din Spania și Germania.

Consumul de carne de porc

Carnea de porc este cea mai consumată de români, cu un consum mediu anual de 38 de kilograme pe persoană. Aceasta se regăsește în majoritatea produselor din carne, dar o mare parte provine din importuri.

Impactul prețurilor și prognoze pentru sărbători

Deși carnea de porc se află pe lista produselor cu adaos plafonat, specialiștii estimează noi creșteri de prețuri. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, cererea va crește, iar un kilogram de carne de porc, care costă în prezent aproximativ 20 de lei, ar putea ajunge la 40 de lei în următoarele luni.

Concluzie

Importul redus de carne de porc în România și creșterea prețurilor prognozate pot avea un impact semnificativ asupra consumatorilor, în special în perioada sărbătorilor, când cererea este mai mare.

Publicitate
Ad Image
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *