ANPC: Prezența bacteriei E-coli în carnea tocată de porc de la un procesator din Ilfov
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit bacteria E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. Analizele au relevat, de asemenea, că în conservele de porc şi vită era folosită carne de pasăre, informație ce nu era menționată pe lista ingredientelor.
În urma controlului efectuat pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă utilizată de operatorul economic, precum și din produsele finite, respectiv conserve de carne de porc şi vită. Raportul laboratorului de expertiză a concluzionat că materia primă (carne tocată de porc) era contaminată cu bacteria E-coli, un indiciu al lipsei igienei în spaţiul de producţie.
Referitor la etichetarea produselor finite, comisarii ANPC au constatat că operatorul nu informa corect consumatorii despre lista ingredientelor utilizate, având în vedere că s-a depistat prezenţa cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve comercializate. Pe etichetele produselor nu era menționată prezenţa cărnii de pasăre în compoziție.
Ca urmare a acestor descoperiri, au fost oprite definitiv loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe.
