Chef Adi Hădean își exprimă opinia despre Pasca din Dubai: „Care e valoarea tradiției dacă nu o onorezi?” Descoperă rețeta acestui desert inedit!

Daniel
Moderator Daniel
4 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Chef Adi Hădean își exprimă opinia despre Pasca din Dubai: „Care e valoarea tradiției dacă nu o onorezi?”

Tradiție sau modernitate? În căutarea unor preparate delicioase de Paști, românii caută pe internet cele mai diverse rețete, printre care se numără și „Pasca Dubai”, un desert inspirat din ciocolata celebră. Chef Adi Hădean a discutat despre această nouă tendință culinară, punând accent pe importanța respectării tradiției în meniul unei sărbători tradiționale.

Ce sens are tradiția?

Chef Adi Hădean își exprimă îngrijorarea față de schimbările în tradiții, întrebându-se: „Ce sens are tradiția, dacă nu o respecți?”. El subliniază că tradiția înseamnă a repeta periodic ceea ce a fost făcut anterior, iar fără respectarea ei, aceasta riscă să dispară. Hădean afirmă: „Sigur că eu, ca principiu, sunt de acord ca fiecare să facă exact ceea ce dorește. Dar dacă alegem să respectăm o tradiție, o respectăm așa cum e acum.”

De asemenea, el adaugă: „Pasca Dubai” ar putea ajuta la o mai bună conectare cu „frații noștri” creștini din Emiratele Arabe Unite, dar ironizează noua modă, spunând că nu îi place nici măcar ciocolata.

Masa de Paști a lui Chef Adi Hădean

Chef Hădean a împărtășit cum va arăta masa de Paști în familia sa, menționând că aceasta va fi foarte simplă, incluzând ouă roșii, drob, friptură de miel, cozonac și o pâine bună, artizanală, de la brutăria sa preferată. El subliniază importanța de a nu irosi mâncarea și sugerează ca fiecare să gătească atât cât poate consuma.

Publicitate
Ad Image

Rețeta de „Pasca Dubai”

„Pasca Dubai” combină elemente din pasca tradițională și din ciocolată. Preparatul include aluat de cozonac și cremă de brânză, dar exteriorul este realizat din fidea de cataif amestecată cu cremă de fistic, totul fiind acoperit cu cremă de ciocolată fină. Această rețetă inovatoare reflectă tendințele culinare contemporane, păstrând totodată legătura cu tradițiile pascale.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *