Deliciile culinare ale românilor de 1 Mai: micul are prioritate, dar alte gustări îi țin piept!

Daniel
Moderator Daniel
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Deliciile culinare ale românilor de 1 Mai: micul are prioritate, dar alte gustări îi țin piept!

Micii rămân vedetele zilei de 1 Mai, iar pe lângă preparatele tradiţionale, se remarcă și dulciurile, pentru care cererea s-a dublat anul trecut. O analiză realizată de o platformă multi-categorie a examinat comportamentele de consum ale românilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii.

Pe 1 Mai 2024, s-a înregistrat un volum total de comenzi în creştere cu 25% faţă de aceeaşi zi a anului precedent, iar micii s-au menţinut în topul preferinţelor. Ziua Internaţională a Muncii a reconfirmat apetitul românilor pentru mâncăruri tradiţionale, cu un volum total de comenzi crescut cu 25% comparativ cu 2023, din partea celor care au ales să sărbătorească acasă.

„De 1 Mai, vedetele zilei au fost micii. Acest preparat emblematic a înregistrat o creştere de 25% în volum faţă de 2023, reprezentând aproape 30% din totalul comenzilor de mâncare tradiţională livrate de restaurante. Cererea a fost cea mai intensă în marile oraşe, cu Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi şi Braşov în topul clasamentului”, se arată în analiză.

Românii au completat meniul de 1 Mai cu burgeri, sandvişuri, cartofi prăjiţi, dar şi cu preparate clasice precum ciorba de burtă, ciorba de legume, papanaşii şi sarmalele, cu sau fără mămăligă. Cele mai multe comenzi de mâncare tradiţională au venit din Bucureşti, Braşov, Piteşti, Constanţa şi Iaşi.

Publicitate
Ad Image

În ceea ce priveşte băuturile, berea a fost preferata zilei, urmată de băuturile carbogazoase şi apă. Un alt trend notabil a fost creşterea spectaculoasă a comenzilor de dulciuri – clătite, îngheţată şi prăjituri – cu aproape 50% mai mare decât în 2023.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *