Deliciul călugăresc: Ghiveci de legume pentru masa ta din Postul Crăciunului, o rețetă de neuitat.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Introducere în Postul Crăciunului

În perioada Postului Crăciunului, mulți români aleg să adopte o alimentație bazată pe legume, înlocuind produsele de origine animală. O rețetă populară și ușor de preparat în această perioadă este ghiveciul călugăresc.

Ingrediente necesare

INGREDIENTE:

  • două cepe
  • un morcov dat prin răzătoare
  • câteva rondele de praz
  • o vânătă mică
  • un dovlecel
  • jumătate de conopidă
  • un cartof mare
  • cinci căței de usturoi
  • 200 de grame de fasole verde
  • 100 ml de bulion
  • 100 ml de ulei
  • sare și piper
  • Opțional: varză și țelină

Mod de preparare

Se spală și se curăță toate legumele. Ceapa se toacă, iar morcovul se dă prin răzătoare. Celelalte legume se taie în bucăți potrivite.

Se utilizează o tigaie mare în care se călesc ceapa și morcovul cu usturoiul tocat mărunt, adăugând un praf de sare. După ce ceapa și morcovul s-au înmuiat, se adaugă cubulețele de cartof și rondelele de praz, călindu-le timp de trei minute. Apoi se includ vinetele, dovleceii, conopida, fasolea verde și bulionul. Se condimentează cu sare și piper după gust și se toarnă un pahar cu apă peste legume.

Publicitate
Ad Image

Se amestecă toate legumele și se transferă într-o tavă. Se acoperă cu folie de aluminiu. Tava se introduce în cuptorul preîncins la 180 de grade, timp de 60 de minute. Folia de aluminiu se îndepărtează după aproximativ 30 de minute pentru a permite legumelor să se rumenească.

Servire

Acest ghiveci se servește fierbinte, dar este delicios și la temperatura camerei. Este o opțiune ideală pentru cei care țin post și poate fi folosit și ca garnitură.

Concluzie

Ghiveciul călugăresc reprezintă o alegere sănătoasă și gustoasă pentru mesele din Postul Crăciunului, îmbinând ingrediente naturale și nutritive.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *