Măcelarii de top ai României își intensifică pregătirile pentru Campionatul Mondial de la Paris: o privire asupra antrenamentelor lor!

Daniel
Moderator Daniel
3 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Măcelarii de top ai României își intensifică pregătirile pentru Campionatul Mondial de la Paris

Cei mai buni măcelari din România se antrenează la Cluj pentru a reprezenta țara la Campionatul Mondial de la Paris, competiție care va avea loc la sfârșitul lunii martie. Este prima dată când o țară din estul Europei participă la acest eveniment.

„A fost un drum lung, o muncă grea”, afirmă un măcelar care va reprezenta România. Măcelarii se pregătesc din vara anului trecut, iar antrenamentele au fost organizate pentru a simula condițiile competiției. Cosmin Moldovan, coordonatorul echipei, explică: „I-am scos din zona de confort, dintr-o carmangerie, și am venit aici. Am închiriat acest spațiu, ca să fie exact ca și la campionatul mondial.”

Printre produsele pregătite se numără diverse rulade din carne și frigărui. Gabriel Arghir, căpitanul echipei, menționează: „Am terminat de legat un rosbeef, care constă într-o bucată de pulpă de vită curățată. O să rămână un pic crud în mijloc și copt pe dinafară. Se taie în felii foarte subțiri și se servesc cu ulei, lămâie, sare, piper.” Paul Cordea, alt măcelar, adaugă: „Aici încerc să pregătesc o ruladă de berbecuț, în interior o să fie praz, pe deasupra o să fie condimentată cu cimbrișor și rozmarin.”

Peste 50 de măcelari din România s-au înscris la selecții pentru formarea echipei. Aceștia au fost aleși de specialiști de top după patru etape eliminatorii, care au evaluat tehnica, viteza și capacitatea de a transforma carnea într-un produs spectaculos. Georgian Marius Petre, un alt măcelar, menționează: „Eu am fost la preselecție la Iași anul trecut. Acolo am făcut bine, am fost sunat că am fost ales și avem aproape un an de zile de când venim la antrenamente la Cluj.”

Publicitate
Ad Image

România este singura țară din sud-estul Europei care participă la această competiție. Florin Moroșanu, directorul Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană, declară: „Scopul este să reușească echipa să scoată cele mai interesante produse într-un interval de timp prevăzut de regulament, care e de 3 ore și jumătate. Se depunctează, în special, chestiunile care țin de nefolosirea în totalitate a cărnii.”

Gabriel Arghir subliniază: „Trebuie să ne degajăm de tot ce este în jurul nostru și să încercăm să scoatem afară tot ce e mai bun din noi.” La competiția de la Paris vor participa 14 țări.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *