Pizzete cu carne
Pizzete cu carne este un aperitiv delicios, originar din bucătăria libaneză, cunoscut sub denumirea de Fataier, și este ușor de preparat.
Ingrediente pentru aluat
- 1 kg făină
- 2 ouă bătute spumă
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
- 20 grame de drojdie
- 1/2 litru de lapte
- puțină apă
Mod de preparare al aluatului
Frământați toate ingredientele (făina, ouăle, zahărul, drojdia înmuiată în puțină apă călduță, laptele, sarea), apoi adăugați apă, cât să obțineți o compoziție frământabilă. Lăsați aluatul la dospit aproximativ o oră. După dospire, tăiați aluatul în bucăți mici, pe care le rotunjiți și le întindeți cu făcălețul. Puneți umplutura în mijloc (carne tocată, brânză, piure de cartofi) și dați aluatului forma dorită. Așezați pizzetele pe o tavă de teflon și coaceți-le timp de 15-20 de minute la cuptor.
Ingrediente pentru umplutură
- 1/2 kg carne tocată
- 1 ceapă mare tocată
- 1 roșie rasă
- condimente (sare, piper)
Mod de preparare al umpluturii
Amestecați toate ingredientele pentru umplutură și condimentați după gust. Puneți umplutura peste aluatul pregătit anterior. Pizzetele pot fi, de asemenea, umplute cu brânză sau piure de cartofi.
Aceste pizzete cu carne reprezintă un aperitiv ideal pentru orice ocazie, fiind gustoase și ușor de realizat.
