Revelații din culise: Petrișor Tănase despre metodele clandestine ale securității!

Daniel
Moderator Daniel
4 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Revelații din culise: Petrișor Tănase despre metodele clandestine ale securității

Chef Petrișor Tănase, invitat la emisiunea „În Fața Ta” de la Digi 24, a povestit despre metodele de supraveghere utilizate de ofițerii Securității în restaurantele din București în anii ’80. Tănase a dezvăluit că, în calitate de ospătar, era obligat să servească mâncare, cafea sau băuturi în cești și farfurii speciale dotate cu tehnică audio de supraveghere.

„Corect este să mănânci puțin și bun, să bei un pahar cu vin, nu o sticlă. Pe vremea aceea, când ieșeai la restaurant, nu plecai de la muncă în blugi. Oamenii se duceau acasă, făceau un duș, se parfumau și se îmbrăcau frumos. Ieșirea la restaurant era un eveniment plăcut. Scriitorii și ziariștii frecventau braserii pentru a consuma cafea și a se bucura de atmosfera străzii”, a explicat Tănase.

La Restaurantul Berlin din București, Tănase a menționat prezența unui „securist” care supraveghea străinii care vizitau România. „Era și un securist care supraveghea, iar farfuriile și ceștile de cafea aveau microfoane. Fiecare restaurant avea însemnele sale, iar Securitatea avea farfuriile și ceștile respective. Securistul spunea: «Pune farfuria asta, dar trimite un ospătar pe care îl știi»”, a afirmat el, adăugând că era obligat să aducă farfurii speciale la masa clienților.

Tănase a explicat că, în unele ocazii, securistul solicita trimiterea unei scrumiere sau a unei farfurii cu microfon atașat, chiar și la mesele ocupate de români, conform legii din acea perioadă. „La Hotelul București se întâmpla același lucru. Securistul aducea din geantă farfuriile sau ceștile de cafea. Nu puteai să refuzi, legea te obliga să faci aceste lucruri”, a subliniat el.

Publicitate
Ad Image

În continuare, Tănase a vorbit despre dieta familiei Ceaușescu, menționând că Nicolae Ceaușescu, conform bucătarului său, Adam Vasile, era diabetic. „Mâncau foarte multe legume și sufleuri, dar carnea era consumată de două-trei ori pe săptămână. Ei nu ieșeau niciodată la restaurant, cu excepția lui Nicușor, care venea uneori cu Zoe”, a spus Tănase.

Despre Elena Ceaușescu, Tănase a adăugat că aceasta „vopsea ouă de Paște, dar nu erau credincioși sau evlavioși”.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *