Secretele bonusurilor de la Romsilva: Chef-ul primea un spor de 100% din salariu pentru abilitățile sale culinare!

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Secretele bonusurilor de la Romsilva

Concedieri, tăieri de sporuri și de salarii au avut loc la Romsilva, unde ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a anunțat o reducere „drastică” a numărului de directori și condiții mai bune pentru muncitorii din teren. Scandalul a izbucnit după ce s-a aflat că directorul Romsilva a încasat un bonus de 100.000 de euro la pensionare și a fost reangajat cu un salariu de 9.000 de euro lunar.

Un alt aspect controversat este sporul de bucătărie acordat bucătarului-șef, care putea ajunge până la 100% din salariul de bază. Diana Buzoianu a subliniat că reorganizarea solicitată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu va fi una superficială, ci una reală. Aceasta a afirmat că nu va susține sporurile și beneficiile exagerate, iar salariile vor trebui să reflecte activitatea desfășurată.

„Există exagerări uriașe între salarii; cei din conducere primesc sume de zeci de mii de euro sau lei, în timp ce angajații care își desfășoară activitatea în teren, punându-și viața în pericol, au salarii aproape derizorii”, a declarat Buzoianu. În urma acestor declarații, s-a discutat și despre păstrarea primelor de pensionare, Dumitru Fonea, secretar general la sindicatul „Meridian”, menționând că discuția cu ministrul a fost serioasă, evidențiind dilema morală legată de aceste prime, care au fost primite de un număr limitat de persoane legate de partidele politice.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *