Timpul ideal de fierbere pentru a obține gemul de prune perfect: rețeta supremă.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Timpul ideal de fierbere pentru a obține gemul de prune perfect

Gemul de prune este un desert versatil și necesar în orice cămară. O rețetă de succes este esențială pentru a obține un gem cu o consistență și aromă ideale.

Pregătirea prunelor pentru gem

Prunele trebuie să fie bine coapte, ferme și sănătoase. Acestea se spală și se taie pe jumătate, iar sâmburii se îndepărtează. Miezul sâmburilor poate fi adăugat în gem în ultimele 10 minute de fierbere. Pentru un gem fin, se poate curăța coaja prunelor. Dacă se păstrează coaja, gemul va avea o aromă mai intensă. După tăiere, prunele se presară cu zahăr și se lasă să se scurgă sucul natural peste noapte. Cantitatea optimă de zahăr este de maximum 300 de grame la fiecare kilogram de fructe, în funcție de dulceața acestora.

Cât timp se fierbe gemul de prune

Pentru a obține gemul de prune ideal, acesta trebuie să fie bine legat, cu o culoare rubinie și aurie. Este important să se evite fierberea prea scurtă sau la flacără iute, deoarece aceasta afectează aroma și textura. Iată pașii pentru fierberea corectă:

  • Prunele scurse se pun într-o oală de inox sau cu pereți non-aderenți;
  • Se fierb la foc mic timp de 3 – 4 ore;
  • Se poate îndepărta o parte din suc cu un polonic, dacă fructele sunt prea zemoase;
  • După primele trei ore, se verifică consistența gemului, care poate necesita încă una sau două ore de fierbere;
  • Gemul este gata când capătă o nuanță brun-aurie și rămâne bine închegat pe lingură.

Este important de reținut că gemul de prune cu zahăr se fierbe cu cel puțin o oră mai mult decât cel fără zahăr.

Publicitate
Ad Image

Concluzie

Respectarea timpului de fierbere și a ingredientelor corecte este esențială pentru obținerea gemului de prune perfect, care va adăuga o notă delicioasă oricărui preparat sau poate fi savurat simplu.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *