Tiramisu cu cremă de dovleac și un strop de scorțișoară.

Moderator
3 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Tiramisu cu cremă de dovleac și un strop de scorțișoară

O reinterpretare de toamnă a celebrului desert italian, Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară, oferă o armonie de arome catifelate și parfumate.

Ingrediente

Pentru piureul de dovleac:

  • 400 g dovleac plăcintar
  • 1 lingură zahăr brun
  • ½ linguriță scorțișoară
  • un praf de nucșoară

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (neîndulcită)
  • 3 gălbenușuri
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură lichior Amaretto sau rom (opțional)

Pentru asamblare:

Publicitate
Ad Image
  • 200 g pișcoturi Savoiardi
  • 150 ml cafea tare
  • 1 linguriță cacao pudră pentru decor
  • 2 linguri frișcă pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Coace dovleacul tăiat cuburi la 180°C până devine moale și ușor caramelizat la margini. Pasează-l fin cu blenderul și amestecă-l cu zahărul brun, scorțișoara și nucșoara. Lasă-l să se răcească complet.

Cum prepari crema

După ce dovleacul s-a răcit, pune gălbenușurile într-un bol pe baie de aburi și amestecă-le cu zahărul pudră până se deschid la culoare. Scoate bolul din baia de aburi și lasă compoziția să se răcească. Bate smântâna lichidă până devine frișcă fermă.

Încălzește gălbenușurile cu mascarponele, extractul de vanilie, scorțișoara și, opțional, lichiorul. Adaugă piureul de dovleac rece și frișca bătută, amestecând ușor cu spatula până obții o cremă aerată.

Asamblarea desertului

Pregătește o cafea tare și las-o să se răcească. Trece rapid fiecare pișcot prin cafeaua rece, fără a le lăsa să se înmoaie prea mult. Așază un strat de pișcoturi într-un vas de sticlă sau în pahare individuale.

Pune un strat generos de cremă de dovleac, apoi repetă: pișcoturi – cremă, terminând cu un strat gros de cremă. Presară cacao pudră cernută fin deasupra și adaugă, opțional, un praf de scorțișoară sau fâșii de dovleac confiat.

Lasă Tiramisu cu cremă de dovleac la frigider pentru aproximativ 4 ore (ideal peste noapte) pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Concluzie

Tiramisu cu cremă de dovleac și un strop de scorțișoară este o alegere ideală pentru a aduce un strop de toamnă în deserturile tale, combinând tradiția italiană cu aromele specifice sezonului.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *